søndag 9. november 2014

Hjemmelaga bernaisesaus


Du trenger til 4 porsjoner:

1 sjalottløk
5 hele pepperkorn
1 ts tørket estragon
2 ss hvitvinseddik
2 ss vann
1 ss smør
3 eggeplommer
150 gram smør
Litt tørket estragon

Smelt smøret på middels varme, og sett det til side. Du skal bare bruke den klarede delen av smøret i sausen.
Finhakk sjalottløk, la den surre ca ett minutt i smøret (som er smeltet), ha i pepper, estragon, eddik og vann. Kok opp, og la det koke inn til ca halv mengde.  Sil blandingen, og sett til side.

Kok opp litt vann i en kjele et par-tre cm vann i kjelen. Ta kjelen til side når vannet koker.
Finn fram en kjele eller bolle som tåler varme, og sett den over vannet i kjelen. Bollen skal ikke ha kontakt med vannet.
Ha eggeplommene i bollen, visp dem sammen, og ha i sjalottløk/estragon blandingen. Visp sammen. Hell så det klarede smøret i eggeblandingen i en tynn stråle. Visp kraftig samtidig som du heller i smøret, og blandingen tykner. Ha i litt tørket estragon

Server sausen til f.eks biff :-)

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar