lørdag 2. november 2013

Saltbakte rødbeter med snøfriskkrem og sprø topping

 

Til denne retten trenger du:

  • saltbakte rødbeter Ca 1 pr pers. Skjæres i skiver - se oppskrift lenger ned på siden.
  • Snøfriskkrem - denne lager du ved å blande f. eks 2 ss Snøfrisk og 1 ss lettrømme (til 2 pers)
  • Bland inn 1 ts hakket timian.
  • Sprø topping lages ved å brune ca 1 ss smør i stekepanna, ha i 2 ss strøkavring , 2 ss pinjekjerner  og litt hakket timian. Brunes . Pass på at det ikke brenner seg.

Når du legger opp:
Start med ostekremen, nederst. Legg på skivede, saltbakte rødbeter. Drypp over noen dråper balsamicoeddik. Strø over litt av den sprø toppingen.

Saltbakte rødbeter.

Legg et lag grovt salt på bunnen i ei ildfast form ( 2 cm tykt)
Legg i så mange rødbeter du ønsker å bake. Disse bør du skrubbe godt på forhånd, og gjerne  smøre inn med litt olje. Da er det lettere å fjerne skallet etterpå.

Bakes i ovn 200 grader 1-2 timer. Stikk en spiss kniv i rødbeten for å kjenne om den er mør.

Når den er ferdig, skreller du dem, skjærer den i båter eller skiver, og risler over litt balsamicoeddik, og litt god olje.


2 kommentarer:

  1. Har lenge hatt lyst til å bake rødbeter,
    så hvis jeg får tak i rå på markedet i morgen så blir det saltbakte rødbeter ;-)

    SvarSlett
  2. Det er jo bare sååååå godt! Har plutselig fått stor sans for rødbeter. Har ikke brukt det så mye tidligere. Dette er noe annet en syltede rødbeter fra butikken, selv om jeg syns det er greit til enkelte ting også :-)

    SvarSlett