lørdag 30. mars 2013

Ribbe med appelsinsaus og byggris

Ribbe i dag. Det er påskeaften, og jeg følte for å gjøre en annen vri på ribba, enn det jeg pleier til jul.  Det ble ei smakfull ribbe med litt spennende smaker. Og appelsin selvfølgelig, siden det er påske :-)

1 1/2 kg tynnribbe av svin (eller så mye du trenger)
salt etter ønske
1 ts nystøtt  pepper
2 ss fersk finhakket mynte og 1 ts tørket rosmarin - eller annet urtekrydder om du heller vil (eller har)det...
1 lien bit ingefær (3 cm)
1 hvitløk
1 løk
1 rød chili
4-5 nellik (hele)
appelsinskall av 1/2 appelsin i strimler
2 dl vann
 3 dl appelsinjus

Gni ribba inn med salt, pepper, rosmarin og mynte. Legg den i ei  ildfast form. I forma har du også feddene av 1 hel hviløk, 1 løk i biter, ingefær i små biter, chili i skiver (fjern gjerne frøene), appelsinskall. Slå på væske.

Dekk forma med folie, og sett den i ovnen 150 grader ca 1 time. Fjern folien. Øs sjyen over ribba et par tre ganger i løpet av steketida.

Stek ribba ferdig. Bruker du svak varme tar det et par timer til... Følg med på svoren. Du kan gjerne skru opp varmen mot slutten av steketida, så blåser svoren seg opp og blir sprø og fin.

Saus:
stekesjyen - kokes opp og jevnes - enten med hvetemel eller maisenna,kokes noen minutter.


Mangosalat
1/2 mango i biter
1/2 granateple (frøene)
1 neve ruccola
1 ts balsamico + 1 ts olje som dressing

Blandes


Byggris med mynte og pinjekjerner

1 porsjon byggris - kok etter anvisning på pakka
1 ss ristede pinjekjerner
1 liten neve hakket mynte
1 ts god olje.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar