lørdag 23. mars 2013

Majones (og reker)

Som en påskeferiestart serverte jeg reker med hjemmelaget majones.

Til 1
ca 500 gram reker med  skall.

Majones - ca 200 gram (nok til mange...)

2 eggeplommer
1 knivsodd salt
1/4 ts sennep
1 ts hvitvinseddik
litt pepper
1 1/2 - 2 dl nøytral olje


Bland sammen eggeplommer. salt, krydder og eddik. Visp godt til eggeplommene tykner og blir lyse. Tilsett olje. Først dråpevis, så mer om gangen, mens du visper godt. Smak til med salt og evt. litt mer eddik.


Rens rekene og server med den hjemmelagede majonesen, godt brød og gjerne en sitronbåt.
Et glass øl eller hvitvin passer godt til :-)

Kos dekk!

1 kommentar:

  1. Elsker reker :-)
    ...så heldig du er, her fås de bare bitte små frosne i poser fra danmark, eller store flotte, men som ikke er kokt i saltvann ikke noe å gjøre med de norske rekene...

    Er tom for majones så det må jeg lage og da skal jeg prøve med litt eddik ;-)

    SvarSlett