søndag 13. januar 2013

Wok med lam og spinat

Til denne wokretten har jeg valgt lammekjøtt, og dessuten mange sunne grønnsaker, som spinat, brokkoli, belgfrukter(sukkererter), hvitløk og ulike typer løk.

Jeg brukte: (til 2 pers)

  • 300 gram lammeskav
  • 1/2 løk i tynne båter
  • 1 fedd hvitløk - finhakket
  • 2 vårløk i skiver
  • 1/2 paprika i strimler
  • 1 stor gulrot i skiver
  • 10 små brokkolibuketter
  • 10 sukkererter
  • 4 cm ingefær - revet
  • 65 gram babyspinat = 1 pakke
  • 100 gram glassnudler - tilberedes etter anvisning på pakka
  • 1 ss rapsolje til steking
  • 1/2 dl vann
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss oystersaus

  1. Kutt alle grønnsakene. Tilbered nudlene etter anvisning på pakka. Sett til side.
  2. Varm woken /stekepanna. Tilsett olje, og stek kjøttet raskt. Ta det ut av woken, og legg det til side.
  3. Stek grønnsakene. Start med løk, så hvitløk, ingefær og gulrot, tilsett spinaten og resten av grønnsakene. Rør godt hele tida mens du steker
  4. Ha i vann, soyasaus, fiskesaus og oystersaus. Tilsett kjøttet og nudlene, og bland raskt sammen.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar