søndag 13. januar 2013

Vietnamesiske sommerruller

Nok ei oppskrift fra matkurset i København. Vi hadde en hel dag med vietnamesisk matlaging, og ble kjent med en drøss herlige, lette, sunne retter :-). Her kommer oppskrift på sommerruller med hoisindip.

Du trenger:

  • 8 scampi, eller 16 reker
  • 1 kyllingbryst
  • 1 gulrot
  • 1/2 agurk
  • 50 gram tynne risnudler
  • 50 gram bønnespirer
  • 24 mynteblader
  • 1 vårløk
  • 8 salatblader (lollo rosso)
  • 8 stk rispapir

Tilbered først fyllet:

Kok kyllingbrystet i lettsaltet vann. Skjær det i (8) tynne strimler når det er avkjølt.

Rens og stek/kok scampiene. Del scampi i to på langs. Reker kan brukes hele, men uten skall.

Skjær gulrota i tynne strimler. Skjær agurgen i to på langs, og ta ut kjernene. Skjær den i staver. Skjær vårløken i strimler.

Kok risnudler etter anvisning på pakka. Avkjøl dem.

Sommerruller:


Bruk et rent, glatt kjøkkenhåndkle som underlag. Fyll lunkent vann i et litt stort, flatt fat. Dypp rispapiret, ett om gangen i vannet. Legg det på kjøkkenhåndkleet. Legg på et salatblad, grønnsaksstrimler, nudler, mynteblader og kylling. Legg rekene slik at de synes når du ruller sammen. Rull sommerrullene sammen. Del dem i to med et skråsnitt, og legg dem på fat. Server med hoisindipp

Hoisindipp:


  • 1 dl hoisinsaus
  • 1/2 dl vann
  • 1 knivsodd salt
  • 1ts sukker
  • 1/2 ts olje (raps)

Kok opp alle ingrediensene unntatt oljen, som først tilsettes når blandingen koker.

Avkjøl og server til sommerrullene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar