søndag 13. januar 2013

Urtekrydrede svinekoteletter med bakte grønnsaker og fløtesurret sjampinjong

Jeg må rydde litt i fryseren, for å få plass til litt av sommerens godsaker. Dermed er det noen andre godsaker som må ut av fryseren. De blir for så vidt ikke bedre av å lagres der heller, så det er greit med litt sirkulasjon :-). I dag ble det koteletter. Hadde 4 stk, og valgte å steke alle. De blir alltids spist opp :-)

Du trenger:

  • Så mange koteletter dere trenger for å bli mette :-) Strø på salt og pepper, og brun dem raskt på begge sider, i ei stekepanne.

Pr pers:

  • 1 vårløk
  • 1/4 rødløk
  • 1/4 paprika
  • 2 ss hakkede friske urter (salvie, rosmarin, timian)

Grønnsakene kuttes i grove biter, og legges i ei ildfast form. Legg de brunede kotelettene over. Dryss urtene over, og stek dem i stekeovnen til de er gjennomstekte (ca. 200 grader ,15- 20 min)



Fløtesurret sjampinjong:



Del 5-6 sjampinjonger i skiver. Stek dem i litt smør eller olje, tilsett salt og pepper. Når soppen er stekt, heller du på ca 1/2 dl fløte, og koker det litt inn.

Kotelettene serveres med sopp, bakte grønnsaker og kokte nypoteter.



Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar