søndag 13. januar 2013

Smuldrepai med rabarbra

Rabarbra i alle varianter hører først og fremst forsommeren til. Jeg syns den gjør seg godt til dessert. Forleden laget jeg denne smuldrepaien med rabarbra:

Til 4 personer:


  • 6-7 rabarbrastilker.
  • 2 ss sukker
  • 1 ss potetmjøl

Kutt rabarbraen i biter ca. 1 cm tykke. bland dem med potetmjøl og sukker. Legg dem i ei ildfast form.

Smuldrelokk:


  • ca 1 dl hvetemel (eller gjerne en blanding av havregryn og hvetemel)
  • ca 1 dl malte mandler
  • ca 1 dl sukker
  • 50 gram smør
  • flytende honning
  • 1 ts kanel



Bland mel, mandler kanel og sukker. Smuldre det sammen med smøret. Strø det over rabarbrabitene. Ringle over litt flytende honning 1-2 ss.

Stekes i ovn 225 grader ca 25 min. Serveres lun med vaniljesaus (eller is, eller krem :-)



Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar