søndag 13. januar 2013

Ørret med asparges og hjemmelaget hollandaisesaus



Dette ble et fryktelig rotete bilde, men maten var god :-) Det kom rett og slett av at jeg glemte å dandere for at jeg skulle fotografere det..

Nok til 2

2 stykker ørretfilet à ca 200 gram - legges i ildfast form. Strø på salt og pepper, risle over litt rapsolje, og strø litt hakket basilikum over. Stekes i ovn 200 grader - pass på så de ikke blir stekt for mye!

Hollandaisesaus:

  • 3 eggeplommer
  • 150 gram smør
  • 1 ss eddik (jeg brukte hvitvinseddik)
  • 4 ss vann
  • en knivsodd hvit pepper (det betyr litt...)
  • kajennepepper (litt, etter smak)
  • sitronsaft

  1. Smelt smøret.Sett til side.
  2. Kok pepper, eddik og vann et par minutter.(Sil den evt.)
  3. Visp eggeplommene inn i blandingen.
  4. Sett kasserollen i vannbad, og visp kraftig til sausen tykner.
  5. Tilsett det smeltede smøret i sausen, samtidig som du visper kraftig.
  6. Smak til med litt kajennepepper og noen dråper sitronsaft.

Hvis sausen skiller seg: Begynn med en ny eggeplomme som vispes kraftig. Rør så inn den skilte sausen under kraftig visping.



Jeg serverte asparges, kokt i 3 minutter, deretter avkjølt i isvann - og kokte poteter til.

Kos dekk!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar