søndag 13. januar 2013

Rømmegrøt

Rømmegrøt med spekemat til smaker godt i sommervarmen.

Til 2 personer:

  • 6 dl seterrømme
  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 6 dl helmelk
  • litt salt

  1. Kok rømmen i 2 minutter.
  2. Tilsett halvparten av melet. Rør godt, slik at det samler seg, og smøret begynner å piple ut.
  3. Skum av smøret. Hold det varmt (eller varm det evt. opp ved servering)
  4. Tilsett resten av melet i grøtkjelen, og spe med melka. Rør godt for å unngå klumper.
  5. Kok grøten ca 5 min.
  6. Rør inn litt salt



Server rømmegrøten med smøret, sukker og kanel. Du kan gjerne ha litt spekemat ved siden av. Jeg brukte tynne skiver av fenalår.

God, rød saft er godt å drikke til.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar