søndag 13. januar 2013

Risotto med kantareller og sitrontimian

Kantarellseongen er i full gang, og det er bare å komme seg ut i skog og mark, og hente dem hjem til kjøkkenet!

I jakten på gode retter å lage med sopp, dumpa jeg i dag borti Jamie Olivers risottooppskrifter. Med dem som utgangspunkt, ende jeg opp med denne retten. Et riktig hyggelig bekjentskap var det!

Til 2 personer:

  • ca 1/2 l kraft, evt buljongterninger og vann. Jeg brukte kalvebuljongterninger.
  • 1 ss olivenolje
  • 1 rødløk, finhakket
  • maldonsalt
  • pepper
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1,5 dl arborioris
  • 1/2 dl tørr hvitvin
  • 2 ss smør
  • 3 ss nyrevet parmesan
  • 3 dl rensede, oppdelte kantareller
  • salt og pepper
  • olje
  • en liten neve frisk sitrontimian
  • 1 skvis sitron

  1. Legg soppen i tørr, varm panne. La den slippe fra seg all væske, og damp den inn/ bort igjen. Ta ut soppen, ha smør/olje i panna, deretter soppen og timian uten stilker. Stek soppen gylden og fin. Ta den så til side. Finhakk halvparten.
  2. Varm kraften i en egen kjele.Hold den varm.
  3. Varm olje i en kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk. La det surre til løken er blank. Ha i risen. Etter 2-3 min. kommer riskornene til å begynne å bli blanke, etter hvert som de suger til seg væske. Fra nå av må du røre hele tida.
  4. Ha i hvitvinen. La den koke inn.
  5. Når all hvitvinen har trukket inn i risen, begynner du å spe med kraft. 1 øse om gangen. Ha også i litt salt samtidig med krafta.
  6. Når du har hatt i den første øsa med kraft, tilsetter du den finhakkede soppen.
  7. Fortsett å koke krafta inn i risen, ei øse om gangen, mens du rører hele tida. Det tar i overkant av et kvarters tid. Smak om risen er ferdig.
  8. Ta kjelen til side. Ha i resten av soppen. Tilsett smør og parmesan. Skvis over litt sitron.
  9. Kan serveres alene, som egen rett, kanskje med godt brød til?



Kos dekk!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar