søndag 13. januar 2013

Pickles med kantareller

Her er oppskrift på pickles med kantareller. Mange oppskrifter på pickles sier at man skal legge ingrediensene rå på glasset. Jeg har valgt å koke dem først, slå av laken og slå over ny lake.

Jeg brukte:

  • ca 500 gram kantareller - bruk små, hele, eller del opp de som er større.
  • 1 gulrot i skiver
  • 1/2 rødløk i tynne båter
  • 1 liten purre i ringer
  • blomkålbuketter
  • laurbærblad (1 pr glass)

Lake 1 - til koking

  • 3 1/2 dl 7% klar eddik
  • 3 dl vann
  • 1 dl sukker

Lake 2 - til nedlegging

  • 3 1/2 dl 7% klar eddik
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts hel nellik

Rens soppen, og del den evt i biter. Dette kan det være lurt å vente med til etter at den er kokt. Bitene blir penere da. Klargjør grønnsakene.

Bland ingredienesene til lake 1, kok opp, og ha i grønnsakene. La den koke et par minutter, før du har i soppen. La soppen trekke ca. 5 minutter. Hell av laken, og avkjøl litt. Del opp soppen hvis du ikke har gjort det tidligere.

Lag lake 2.

Legg sopp og grønnsaker lagvis på varme, steriliserte glass. Hell over lake 2. Stikk et laurbærblad ned i hvert glass før du lukker det.

Passer godt til stekte kjøttretter, særlig til vilt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar