tirsdag 22. januar 2013

Panert isgalt med sjalottløk/persillesaus

Litt variasjon i fiskemiddagene er godt! I dag hadde de isgaltfilet i fiskedisken på butikken.
Isgalt  er en fiskeart, som tilhører skolestfamilien under torskefiskene. Arten lever stort sett i de kalde farvannene på strekningen Norge, Spitsbergen, Færøyene, Island og Grønland. Den har fast, hvitt kjøtt, og smaken minner om skallyr.


Til 1 person:


200-250 gram isgaltfilet
salt, pepper
mel
1 egg
griljermel
1 sitronskive

  1. Strø på salt og pepper. Vend fileten i mel.
  2. Visk sammen et egg, og vend fiskefileten i dette, deretter i griljermel.
  3. Stekes i stekepanne,  i smør, på middels varme.

Saus

1-2 sjalottløk
1 neve hakket persille
1 ss smør
1 ss mel
2 dl vann
2 ts fiskefond
1/2 dl fløte

  1. Smelt smøret, det skal ikke bli brunt. Surr løken i smøret til løken blir blank.
  2. Strø på melet, og spe med vann og fløte. Tilsett fond.
  3. La sausen koke 5 minutter. Ha i persille ved servering.
Server fisken med kokte mandelpoteter, kokte eller sauterte grønnsaker som  f. eks brokkoli, gulrot og vårløk og sausen. Legg ei skive sitron på fisken ved servering. Strø over litt persille.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar