søndag 13. januar 2013

Panert breiflabb med persillesaus og kantareller

Gårsdagens middag ble fisk med kantareller. Litt uvant med kantareller til fisk,kanskje, men jeg fant kantareller på tur, og hadde lyst til å bruke dem, så da, så :-)

Til 1 person

  • 2oo gram breiflabb
  • salt,pepper
  • mel
  • 1 egg
  • griljermel
  • Smør til steking

Strø salt og pepper på fisken, vend den først i mel, deretter i egg, og til slutt i griljermel.

Stek fisken gyllen i panne, ved middels varme. Pass på så du ikke svir den.



Persillesaus

1 persillerot

1 vårløk

2,5 dl vann

fiskefond etter smak

1 ss sm

litt sitronsaft

en neve hakket bladpersille

Skjær persillerota i små terninger, og vårløk i ringer. Stek grønnsakene i smør til løken blir blank. Hell på vann og fiskefond,kok opp, og la det koke til grønnsakene er møre. Mos grønnsakene med en stavmikser, ha i smøret, smak til med salt og pepper. Skvis over litt sitronsaft. Ha i en god neve hakket bladpersille.

Server fisken med sausen, stekte kantareller, grønnsaker og kokte poteter.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar