søndag 13. januar 2013

Osso bucco

I helga har vi feiret mor og fars gullbryllupsdag. Ikke med Osso Bucco akkurat, men det ble en grei middag for langveisfarende gjester en sen fredagskveld.

Nok til 8:

  • 3 kg kalveskank
  • salt og pepper
  • mel til å vende kjøttet i
  • smør/olje til steking
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 3 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 1/2 dl rødvin
  • 2 1/2 dl vann + kalvefond
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ts tørket timian, eller et par ss frisk, hakket
  • 1 ts tørket oregano, eller et par ss frisk, hakket
  • 1 neve finhakket persille
  • 3 laurbærblad
  • 3 strimler sitronskall, skåret med grønnsaksskreller på langs av sitronen.

Gremolata:

  • Skall av 1 sitron.
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 fedd hvitløk

  1. Strø salt og pepper på kjøttstykkene, og vend dem i mel.Brun dem i litt olje, eller smør
  2. Skjær gulrøtter, selleri, løk og hvitløk i små terninger og fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge. Ha så grønnsakene over i en kjele og legg kjøttet over.
  3. Hell vin og buljong i stekepannen, ha i finhakket persille og krydder og kok opp.
  4. Hell sausen over i kjelen. Ha i hermetiske tomater og sitronskall til slutt. La retten godgjøre seg i 2-3 timer. Bare hvis du er tålmodig og lar kjøttet putre vel og lenge, får du det riktig saftige og møre kjøttet. Alternativt kan du legge kjøttet over i ei ildfast form og steke det ferdig der..
  5. Lag gremolata:Sitronskallet rives fint og blandes sammen med fihakket persille og hvitløk. Legg kjøttet på serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over litt av gremolataen til slutt.



Serveres med godt brød.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar