søndag 13. januar 2013

Marmorkake

Det er godt å ha litt å servere til kaffen om noen skulle finne på å stikke innom i disse ferietider. Her er oppskrift på en klassiker: Marmorkake.

Du trenger:

  • 150 gram margarin
  • 150 gram sukker
  • 3 egg
  • 1 dl melk
  • 250 gram hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Rør margarin og sukker til massen er lys og kremaktig.
  3. Tilsett eggene, ett om gangen.
  4. Ha i melk.
  5. Bland bakepulveret i melet, og sikt det ned i røra.
  6. Bland sammen
  7. I 1/3 del av røra blander du inn 2ss kakao, 2 ss sukker og 1/2 dl melk.
  8. Fyll halvparten av den lyserøra i ei godt smurt form(1,5 liter). Legg den mørke røra over, og resten av den lyse på toppen.
  9. før ei skje, eller en gaffel gjennom røra langs midten av forma. Da får du marmoreringen.
  10. Stekes ca 45- 60 min. (Sjekk om den er gjennomstekt før du tar den ut)
  11. Avkjøles på rist.

Kos dekk!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar