søndag 13. januar 2013

Marinert ost

Marinert ost er godt i salater. Det er også fint å gi bort som en liten gave.

Jeg brukte:

  • 200 gram Norvegia i terninger. De kan også velge Jarlsbergost, Edamer, eller noe annet.
  • 1/2 paprika i tynne strimler
  • 3 dl olivenolje
  • 1 dl bringebæreddik, eller hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • 1 ts tørket chili
  • 2 ss hakket, soltørket tomat
  • 1 hakket hvitløksfedd
  • 1 ts rosèpepper
  • 3 ss hakket timian

  1. Skjær osten først i skiver med tykkelse 1 cm. Prikk dem med en gaffel for at marinaden lettere skal trenge inn. Skjær dem så i terninger.
  2. Skjær paprika i strimler.
  3. Legg ost og paprika i glass.
  4. Bland olje, eddik og honning.
  5. Rør så inn resten av ingrediensene.
  6. Hell marinaden over osten i glassene. Sett på lokk.
  7. La det stå kjølig et par dager, slik at smakene trekker inn i osten.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar