mandag 28. januar 2013

Lasagne

Lasagne er god mat når den lages fra bunnen av! Det tar litt tid, men er slett ikke vanskelig å få til. Det krever at du kan å lage en god, hvit saus med ost , og en tomatisert kjøttsaus. D
et er ikke så lett å lage en porsjon, men lasagne er heldigvis både fint å fryse, og den er like god når du varmer den opp igjen.

Dette er er nok til 3-4, tenker jeg :-)

Ostesaus:

  • 1 ss smør
  • 2 ss mel
  • 1/2 l melk
  • 100 gram  hvit ost
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • salt
Smelt smør, rør inn melet, og spe med melk. rør under oppkok, og gjerne også mens det koker i ca 5 min. (Dette er for å bli kvitt melsmaken). Tilsett muskatnøtt - revet, og revet ost. Smak til med salt.

 

Kjøttsaus

  • 400 gram kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • Salt og pepper
  • 1 løk - hakket
  • 2 fedd hvitløk -  finhakket eller revet
  • 1 gulrot - finhakket
  • 1 stilk stilkselleri - finhakket
  • 1 ss tomatpurè
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts  tørket oregano
  • 1/2 ts  revet muskatnøtt
  • 1 laurbærblad
  •  l dl vann
  • 1 boks hakkete hermetiske tomater
  • (1 ts flytende honning eller sukker)
Stek kjøttdeigen i ei stekepanne. Samtidig kan du surre løk, hvitløk gulrot og stilkselleri i litt olje, i en kjele. Tilsett så  tomatpurèen og la den surre med. Hell kjøttdeigen over grønnsakene, og kok ut panna med vannet. Slå det over i kjelen. Tilsett krydder/urter og de hermetiske tomatene og evt. sukker. Sukkeret balanserer syra i retten.  La sausen småkoke i ca 25 min.

Du trenger også lasagneplater  og litt revet ost




Ha litt ostesaus i bunnen av ei ildfast form. Legg på lasagneplater, så lagvis: tomatsaus, ostesaus, lasagneplater, osv. Avslutt med litt ostesaus oppå det siste laget lasagneplater, og strø revet ost på toppen.
Stekes i ovn ca 30 min. 200 grader.

Server gjerne med litt salat og godt brød.

Kos ekk!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar