onsdag 30. januar 2013

Laks med pesto og lysegrønn saus

Til en person trenger du:
 

Fisken

  • 200 gram laksefilet
  • 1 -2 ts pesto - lag selv, eller bruk ferdigkjøpt
  • litt salt
  • litt olje
Strø litt salt på fisken, og smør på pestoen. Smør ei ildfast form med litt olje, og legg i fiskefileten.
Stek i ovn ved ca 200 grader i 10 min.
 

Pesto

1-2 never basilikum (ca 1/2 potte)
1 fedd hvitløk - hakket
1 ss pinjekjerner
1 lien bit parmesan - rives (ca 2-3 ss)
1 dl olje
 
Ha alle ingrediensene i en urtehakker. Kjør det sammen. Spe med olje, og kjør det sammen igjen.
 

 Lysegrønn saus

1 dl fløte - kokes til den tykner litt/ reduseres til ca halvparten. 
Ta kjelen til side, rør inn 1 ss smør og 1-2 ss pesto etter smak.
 
Jeg serverte med litt avokado og kokt brokkoli
 
 
Kos dekk!
 

1 kommentar:

  1. Høres godt ut, og fiskemotstanderen min liker veldig godt pesto, så spørs om denne ikke må prøves ;-)

    SvarSlett