søndag 13. januar 2013

Kalvebiff med stekte poteter, soppstuing og asparges

Til 1 person:

1 kalvebiff ( flatbiff hadde jeg)

salt og pepper, smør til steking

3 poteter

4 asparges

2 sjampinjong

1 liten neve tørkede traktkantareller

1/2 rødløk

1 dl fløte



  1. Kutt poteter i skiver, stek dem i olje.
  2. Skjær asparges i skiver. Finhakk rødløk. Stekes i panne.
  3. Tilsett fløte og traktkantareller. Traktkantarellene kan bløtes på forhånd, eller du trekker bare panna tilside noen minutter, når du har hatt dem i sjampinjong/fløteblandingen. Kok opp igjen etter ca.5 min.
  4. Kok asparges 2 min. Avkjøl i isvann. Da beholder aspargesen sin sprøhet :-)
  5. Biffen stekes etter ønske :-) Jeg liker den medium rå... Dvs at en god veterinær skal kunne greie å få liv i den igjen :-)
  6. Server gjerne en god rødvin til!

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar