søndag 13. januar 2013

Appelsinpannacotta med sitrussirup og pepperkake

Ungdommene mine har vært her på middag, og da ble det jammen dessert også!

Appelsinpannacotta


  • 1 appelsin - saft og finrevet skall
  • 4 dl fløte
  • 1,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang- splittes , skrap ut frøene. Alt skal med.
  • 1 stk kanelstang
  • 3 plater gelatin

  1. Kok opp fløte med appelsinsaft og - skall, sukker, vanilje og kanel.
  2. Bløt gelatinen noen min i kaldt vann. Kryst så ut vannet, og ha den i den varme fløteblandingen. Sil blandingen.
  3. Hell i porsjonsglass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
  4. Server med sitrussirup og knust pepperkake.

Sitrussirup


  • Saft av :
    • 1 appelsin
    • 1 sitron
    • 1 klementin
  • 1 dl vann
  • et par strimler appelsinskall og et par strimler sitronskall - bruk grønnsaksskreller.
  • 100 gram sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 kork Cointreau- sitruslikør.

  1. Ha alt i en kjele og kok opp. La det koke i 10 min, så det koker litt inn. Pass på så det ikke koker over.
  2. Sil blandingen, og avkjøl den. Hell sirupen på et glass, og oppbevar den i kjøleskapet. Du bruker bare 1 ts per porsjon til denne retten. Kan f. eks. også brukes til ost.



Knust pepperkake:


1 pepperkake knuses fint. Brukes som garnityr.





Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar